Kako možete poboljšati krvne parametre? Uz zdravu prehranu i liječenje, ključno je poboljšati rad bubrega i nadbubrežnih žlijezda. Učinak mikrovibracija u ovom dijelu tijela dovodi do poboljšanja rada bubrega i priprema tijelo za intenzivan tretman.* Kod zglobova nogu tretman treba proširiti i na lumbosakralnu regiju kralježnice ili, ako je problem u zapešću, vratnog predjela kralježnice. Tek tada se može pristupiti liječenju zgloba. Liječenje je mnogo učinkovitije ako se neposredno prije mikrovibracijske procedure na područje zgloba nanese protuupalna mast.

Najprije treba liječiti najzahvaćeniji zglob. Posebne sonde, tj. vibrofone treba postaviti na ravnu površinu i pričvrstiti na kožu.

Tretman zgloba nastavlja se tretmanom područja bubrega, pri čemu trajanje svakog zahvata u području zgloba treba odgovarati vremenu provedenom u području bubrega. To je zato što će poboljšana cirkulacija krvi u području zahvaćenog zgloba također povećati količinu otpada u krvnim žilama.* Tijelo ne može dopustiti da krv bude kontaminirana nusproduktima procesa regeneracije. Ako se krv čisti/filtrira presporo, regeneracija će biti sporija. U ovom slučaju, svaki napor da se poboljša protok krvi u zglobu je besmislen. I obrnuto – poboljšanje rada bubrega pridonijet će bržoj regeneraciji. Stoga proces ozdravljenja degeneriranog zgloba mora započeti liječenjem bubrega.. Svaki pokušaj rješavanja artritisa i osteoartritisa bez liječenja bubrežnog područja neće imati puno uspjeha.*

Korištenje Vitafona uzrokuje otapanje naslaga mokraćne kiseline. Kost je ojačana i njena površina je spljoštena. Istovremeno se povećava lučenje tekućine za podmazivanje (sinovijalne tekućine), čime se zglob rasterećuje, a rizik od oštećenja zgloba svodi na minimum.*

Kako bi se spriječilo pretjerano opterećenje tijela, ukupno trajanje tretmana različitih područja ne smije biti duže od 50 minuta. Preporuča se tretirati jedan po jedan zglob. Suprotni zglobovi mogu se tretirati sukcesivno, čime se nastavlja svakodnevna obrada bubrega. To produljuje vrijeme tretmana.

Da bi se ponovno uspostavila funkcionalnost zgloba, kroz zglob se mora “ispumpati” odgovarajuća količina krvi. Količina ovisi o trajanju bolesti i parametrima kvalitete krvi. Kroničnu bolest nije moguće izliječiti u samo tjedan dana. Bol se može brzo povući ako je uzrokovana ozljedom ili oštrim pokretom. Za liječenje kronične upale zglobova ili artritisa potrebni su mjeseci, iako se prvi rezultati vide već nakon 2 tjedna.* Zdrava prehrana pomoći će ubrzati proces ozdravljenja.

Ozlijeđeni zglob ne treba fiksirati u položaju jer se tkivo treba prilagoditi stvarnim uvjetima tijekom procesa cijeljenja. Međutim, trebali biste izbjegavati preopterećenje zgloba kako biste izbjegli daljnje ozljede. Pokreti zglobova trebaju biti spori i glatki. Nemojte podizati ili nositi teške predmete. Kod bolesti zglobova nogu pokušajte u prvom tjednu izbjeći stavljanje cijele težine tijela na noge. Nastojte se odmarati i ležeći izvoditi tjelesne vježbe koje trebaju biti jednostavni i prirodni pokreti. Opterećenje zglobova treba postupno povećavati. Obuća bi trebala biti labava i udobna. Na stepenicama, posebno pri spuštanju, preporuča se držati se za ograde. U hodu je poželjno koristiti štap. Ako bolest zahvati i druge zglobove, pridržavajte se sljedećeg pravila: smanjite opterećenje, osobito u prvoj fazi liječenja.

Pacijenti koji pate od visokog krvnog tlaka ponekad mogu doživjeti porast krvnog tlaka tijekom liječenja. Ako se to dogodi, trajanje pojedinog postupka treba prepoloviti i provjeriti bubrege na moguću upalu. U posljednjem slučaju (na primjer, bubrežni kamenac) treba najprije liječiti bubrege.

Medicinski uređaj Vitafon od sada je dostupan na eljekarna24.hr. Kliknite da saznate više.

***

*Napominjemo kako se učinci liječenja temelje na individualnim iskustvima. Ne možemo jamčiti iste rezultate za sve korisnike Vitafon terapije. Kako bismo osigurali najbolju uslugu pacijentima, nudimo mogućnost bezuvjetnog povratka uređaja u roku od 30 dana, u izostanku pozitivnih rezultata liječenja.