Giht (gihtni artritis, urikopatija, giht) je bolest povezana s poremećajem metabolizma mokraćne kiseline u organizmu. Bubrezi ne uspijevaju filtrirati mokraćnu kiselinu, a višak zajedno s njenim solima (uratima) ulazi u krvožilni sustav i stvara naslage u koži, hrskavičnom tkivu i zglobovima. To dovodi do razvoja gihta i stvaranja bubrežnih kamenaca. Široko primjenjivano farmakološko liječenje uzrokuje izlučivanje (uklanjanje) mokraćne kiseline iz organizma ili usporava stvaranje urata.

U prvom desetljeću 21. stoljeća postala je popularna prirodna metoda za ubrzavanje izlučivanja mokraćne kiseline iz organizma, temeljena na učincima mikrovibracijske (vibroakustične) stimulacije područja bubrega. Mikrovibracijska terapija je jednostavan tretman koji se temelji na učincima mikrovibracija sa zvučnom frekvencijom, apliciranih na tjelesna tkiva pomoću posebnog uređaja.Zvučne mikrovibracije prirodne su tijelu i blagotvorno utječu na rad organa i drugih tjelesnih sustava. To je svojevrsna mini-masaža, koja se izvodi na staničnoj razini.

Mikrovibracijska stimulacija bubrežnog područja značajno poboljšava rad bubrega.* Brojne kliničke studije dokazale su da mikrovibracijska stimulacija bubrežnog područja ubrzava izlučivanje mokraćne kiseline putem bubrega.* Prednost ove metode je činjenica da pacijent može provoditi tretman kod kuće.

Shema liječenja gihta s Vitafonom

Područje primjene Mod Broj tretmana dnevno Početno vrijeme Povećanje vremena Krajnje vrijeme
Bubrezi 2 2-3 3 min + 3 min. dnevno 30-40 min.
Zahvaćeni zglob 2 2-3 10 min + 2 min. dnevno 20-30 min.

***

Medicinski uređaj Vitafon od sada je dostupan na eljekarna24.hr. Kliknite da saznate više.

*Napominjemo kako se učinci liječenja temelje na individualnim iskustvima. Ne možemo jamčiti iste rezultate za sve korisnike Vitafon terapije. Kako bismo osigurali najbolju uslugu pacijentima, nudimo mogućnost bezuvjetnog povratka uređaja u roku od 30 dana, u izostanku pozitivnih rezultata liječenja.