Ovo je stanje prilično uobičajeno među tenisačima, osobito profesionalcima. Nepravilni pokreti često su ključni faktor u nastanku ozljede. Nepotrebno je reći da “teniski lakat” ne pogađa samo tenisače. Stanje može biti uzrokovano i drugim sportovima, na primjer golfom ili plivanjem i tipična je profesionalna tegoba među zidarima i frizerima.

Uzroci upale

Ova ozljeda uvijek je uzrokovana kontinuiranim pretjeranim naprezanjem podlaktice. Nepravilno liječenje može uzrokovati progresivno pogoršanje stanja bolesnika.

Simptomi

Oštra bol se osjeća na vanjskoj strani lakta. Bol se također može širiti duž mišića u smjeru podlaktice i ručnog zgloba, a može se osjetiti i prilikom uvrtanja zgloba (tj. pomicanje šake prema dorzalnoj strani podlaktice).

Kako izliječiti zglob

Mikrovibracijska terapija ili fonoterapija (tretman s mikrovibracijama) usmjerena je na poboljšanje sposobnosti mišićno-koštanog sustava da ublaži opterećenje (vanjski udar), uklanjanje mrtvih stanica sa zahvaćenog područja, poboljšanje cirkulacije i izlučivanje sinovijalne tekućine. Mikrovibracije koje stvara Vitafon prodiru u zglob na prirodan način i vrlo su učinkovite u liječenju “teniskog lakta”.**

Upute za uporabu aparata dijele tretman u tri faze. Međutim, u praksi se pokazalo da se faze mogu kombinirati produljenjem vremena liječenja. Uvijek pogledajte korisnički priručnik za kontraindikacije. Važno! Potrebno je smanjiti opterećenje zgloba!

Shema liječenja teniskog lakta Vitafonom

Područje primjene Liječenje svakog područja 1-3 puta dnevno
Mod Početno vrijeme Povećanje vremena Vrijeme završetka
Bubrezi 2 5 min. + 2 min. dnevno 15 min.
Jetra 1 4 min. + 1 min. dnevno 7 min.
Kralježnica, područje E1 1 3 min. + 1 min. svakog drugog dana 5 min.
Kralježnica, područje E11 1 3 min. + 1 min. svakog drugog dana 5 min.
Zahvaćeni lakat 2 10 min. + 1 min. dnevno 3 min.

Ako je pacijent mlad, vrijeme početka liječenja može se udvostručiti.

Medicinski uređaj Vitafon od sada je dostupan na eljekarna24.hr. Kliknite da saznate više.

***

*Napominjemo kako se učinci liječenja temelje na individualnim iskustvima. Ne možemo jamčiti iste rezultate za sve korisnike Vitafon terapije. Kako bismo osigurali najbolju uslugu pacijentima, nudimo mogućnost bezuvjetnog povratka uređaja u roku od 30 dana, u izostanku pozitivnih rezultata liječenja.