Skip to Content

Degenerativna bolest diska

Glavni uzrok bolesti kralježnice je štetni faktor koji dovodi do postupnog ili brzog nakupljanja oštećenih stanica koštanog tkiva i intervertebralnih diskova. Oštećene stanice kralježnice postupno se potiskuju prema gore, odakle se odstranjuju putem limfnog sustava. Mikrovibracije uključene su u odlaganje mrtvih ili oštećenih stanica. Ako se stanice ne uklone dovoljno brzo, počnu se stvarati naslage na površini kralježaka.

Disk hernija – Rehabilitacija bez operacije

Liječenje hernije diska nalikuje popravcima na trajektu koji vozi preko brze rijeke, gdje je nemoguće potpuno zaustaviti protok vode.

Kralježnica je poduprta čvrstim, ali fleksibilnim intervertebralnim diskovima kao i mišićima. Oslabljeni hernirani diskovi nisu u stanju čvrsto držati kralješak duž fiziološke osi tijela, čime se povećava pritisak na mišiće u ovom području.

Bol u leđima

Napisao dr. Eugene W. Litwinenko
Predavač na Klinici za neurologiju

Uzrok boli u leđima, ako nije povezan s traumom, često je posljedica preopterećenja leđnih mišića ili edema. Stoga je važno ne samo nositi se s boli, već i ojačati mišiće leđa, ukloniti edem i obnoviti cirkulaciju krvi i limfe u leđnoj moždini.*Napominjemo kako se učinci liječenja temelje na individualnim iskustvima. Ne možemo jamčiti iste rezultate za sve korisnike Vitafon terapije. Kako bismo osigurali najbolju uslugu pacijentima, nudimo mogućnost bezuvjetnog povratka uređaja u roku od 30 dana, u izostanku pozitivnih rezultata liječenja. Više informacija ›