Skip to Content

Liječenje trna u peti

Trn u peti (entezopatija) je vrsta mineralne naslage u obliku trna, koja se ponekad javlja u području pripoja kalkanealne (Ahilove) tetive ili plantarne fascije, a ponekad na stražnjoj strani kalkaneusa. Te koštane promjene uzrokovane upalom plantarne fascije uzrokuju bol i ograničenu pokretljivost stopala.

Teniski lakat (lateralni epikondilitis)

Napisao dr. Witold Furgal –
Specijalist sportske medicine i rehabilitacije

Temelj ove bolesti su degenerativne promjene na tetivama lakta, gdje su vezane za kost, praćene jakom upalom okolnog tkiva.
“Teniski lakat” najčešće je posljedica ponovljene manje traume, ali može biti i posljedica izravne ozljede uzrokovane ponavljanim kontrakcijama mišića opružača podlaktice, osobito na mjestu pripoja. Kao rezultat toga, dolazi do sitnih pukotina u pripoju tetive podlaktice, što uzrokuje progresivnu degeneraciju.

Liječenje zgloba

Napisao dr. Eugene W. Akimow
Predavač na Zavodu za traumatologiju i ortopediju

Što učiniti ako se artritis i degeneracija zglobova nastave? Kako ih se može zaustaviti? Kako se može liječiti zglob? Prije svega, budite spremni na prilično dugotrajno i naporno razdoblje liječenja. Ne postoji čudesni lijek. Ako se “svježi” artritis može prevladati za nekoliko tjedana, liječenje osteoartritisa koji postoji već nekoliko godina trajat će nekoliko mjeseci. Liječenje s godinama postaje sve teže i dugotrajnije, ali je i dalje učinkovito. Naravno, postoje slučajevi kada je stupanj degradacije zgloba toliko dalekosežan da liječenje može potrajati više godina, a zbog starosti pacijenta potpuni oporavak je nemoguć. Međutim, uvijek je moguće postići značajno poboljšanje i, što je jednako važno, ograničiti bolest.

Liječenje ozljeda zglobova, degeneracije i artritičnih stanja

Napisao dr. Eugene W. Akimow
Nastavnik na Zavodu za traumatologiju i ortopediju

Cilj liječenja Vitafonom je ponovno uspostavljanje protoka krvi u zglobu. Neophodno je smanjiti upalu, poboljšati krvne parametre, ubrzati procese regeneracije i regulaciju prokrvljenosti zgloba.

Giht – uzroci i novi načini liječenja

Pojam “giht” najpopularniji je naziv za većinu bolesti povezanih s neidentificiranom boli u različitim mekim tkivima i zglobovima. Samo blagi porast razine mokraćne kiseline preko 4 jedinice po ml uzrokuje stvaranje kristala mokraćne kiseline u zglobnom tkivu – i posljedično sporoj degradaciji zglobnog tkiva. Povećana razina mokraćne kiseline često može uzrokovati ozljede Ahilove tetive i upale zglobnog tkiva. Vitafon je učinkovito sredstvo koje osigurava uspjeh u borbi protiv uzročnika gihta – smanjenja proizvodnje bubrega. Vrijedno je smanjiti razinu mokraćne kiseline i time osigurati da naše tkivo bude zdravo.*Napominjemo kako se učinci liječenja temelje na individualnim iskustvima. Ne možemo jamčiti iste rezultate za sve korisnike Vitafon terapije. Kako bismo osigurali najbolju uslugu pacijentima, nudimo mogućnost bezuvjetnog povratka uređaja u roku od 30 dana, u izostanku pozitivnih rezultata liječenja. Više informacija ›