Austrijski psiholog Hubert Rohracher otkrio je 1944. godine mikrovibracijsku terapiju, koja je prvi puta korištena u praksi krajem 20. stoljeća za liječenje i prevenciju bolesti. Proces je temeljen na zvučnim valovima različitih frekvencija koji utječu na patološke mutacije. Nakon tretmana, krvna i limfna cirkulacija se znatno poboljšala. Mikrovibracije također imaju pozitivan učinak na odgovarajuća područja kralježnice, jetre i bubrega, čime se značajno povećava njihov rad.

Trenutačni model Vitafon uređaja razvijen je 2012. godine i u kratkom razdoblju njegova medicinska učinkovitost već je prepoznata u nekoliko zemalja. Princip je vrlo jednostavan: uređaj Vitafon djeluje na tijelo mikrovibracijama, pri čemu raspon frekvencija i amplitude vibracija odgovaraju mikrovibracijama samog tijela. Time se značajno poboljšava cirkulacija krvi i limfe u području bolesti.

Visoka učinkovitost liječenja, za koju medicina dugo nije imala potpuno objašnjenje, konačno je razotkrivena otkrićem vibracija u tjelesnom tkivu, koje su uz kisik i energiju jedan od najvažnijih izvora koje tijelo ima. Ispostavilo se da učinci mikrovibracija na tjelesno tkivo ne samo da poboljšavaju krvnu i limfnu cirkulaciju, već tkivu daju mikrovibracije – jedan od ključnih resursa tijela, čiji nedostatak često znači da tijelo nije u stanju samo se nositi sa bolešću. U skladu s ovim otkrićem razvijene su nove, učinkovitije metode liječenja.*

*Napominjemo kako se učinci liječenja temelje na individualnim iskustvima. Ne možemo jamčiti iste rezultate za sve korisnike Vitafon terapije. Kako bismo osigurali najbolju uslugu pacijentima, nudimo mogućnost bezuvjetnog povratka uređaja u roku od 30 dana, u izostanku pozitivnih rezultata liječenja.